måndag 31 januari 2011

Ny barnbok som handlar om skilsmässor



Under den senaste tiden har man kunnat läsa en intressant artikelserie i Svenska Dagbladet om hur en skilsmässa påverkar alla inblandade. Där får man tips på hur man går vidare efteråt, och hur man på bästa sätt tar hand om barnen och deras frågor och rädslor.

Den nyutkomna faktaboken "Skilda vägar: när mamma och pappa flyttar i sär" kan nog också vara till stor hjälp när det gäller att hjälpa barnen att bearbeta en skilsmässa. Den är skriven av Inger Ekbom som är psykoterapeut på på Rädda Barnens centrum för barn och ungdomar i kris. Boken handlar om två syskon, Jonas sju år och Sally fem år. De får veta att deras föräldrar skall skiljas, och börjar då fundera på, och känna en massa olika saker. Skuld över att det kanske är deras fel att föräldrarna inte orkar leva tillsammans. Kan det någonsin bli bra mellan mamma och pappa igen? Var skall de bo nu, och med vilken förälder? Varje kapitel är en sida långt och tar upp en av dessa funderingar eller känslor. Som avslutning på stycket finns diskussionsfrågor som föräldern kan använda som utgångspunkt för samtal med sitt barn.

Boken passar bra att läsa tillsammans med barn som är i ungefär samma ålder som Jonas och Sally, d v s från 5-6 år och uppåt.

Kolla här om boken finns att låna:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar