tisdag 11 januari 2011

Här kommer rymdskeppet - ny bok om Halvan

Böckerna om Halvan är mycket populära bland barn. Halvan är en kille på ca 5 år som får lära sig allt om brandbilar, ambulanser, sopbilar, bärgningsbilar och andra fordon som väcker intresse hos barn. I varje bok är upplägget att Halvan leker och lever sig så in i leken att han blir den som kör polisbilen, brandbilen eller bussen. Barnen får veta mycket om tekniska detaljer och om vardagen för dem som arbetar inom de olika yrkena.
Författare till böckerna om Halvan är Arne Norlén och Jonas Burman illustrerar.
Nu har den tolfte boken om Halvan kommit, Här kommer rymdskeppet. I den tar han steget ut i rymden och blir astronaut.
Halvan har gått flera år i rymdskola och nu är det dags för den stora nedräkningen. Äntligen ska han och hans team upp i rymden! Ute i rymden kopplas deras rymdfärja ihop med en rymdstation. Där utför Halvan och hans kollega sitt viktiga arbete under en rymdpromenad. Bland annat får man veta hur mycket en rymddräkt väger, hur det känns att vara tyngdlös, hur man dricker vatten och hur man går på toaletten ute i rymden.
Det är spännande och lärorikt med bra och pedagogiska illustrationer. Min egen 5-åring gillar Halvan och tyckte mycket om att läsa om hans äventyr i rymden.
Från ca 3 år.

Finns boken inne? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar