tisdag 25 januari 2011

Inception

Inception är en thriller/Sci-Fi-film av regissören Christopher Nolan, som tidigare gjort bland annat den psykologiska thrillern Memento och batman-filmen The Dark Knight.

Dom Cobb är den bäste i den farliga konsten i att extrahera: att stjäla värdefulla hemligheter från djupt inne i det undermedvetna under drömstadiet när hjärnan är som mest känslig. Cobb en legend, men det är ett rykte som kostat honom alla möjligheter till ett vanligt liv och som håller honom på ständig flykt. Nu erbjuds Cobb en chans till försoning. Ett sista jobb skulle kunna ge honom tillbaka hans liv men bara om han kan uppnå det omöjliga – inception. För det krävs att han ska tänja gränserna för vad han kan för att lyckas med något ingen tidigare kunnat göra: plantera information i ett annat medvetande. Tillsammans med sin grupp experter ska han ska få en mäktig affärsman att agera på ett visst sätt genom att påverka honom i en dröm. Om de lyckas så skulle det kunna vara det perfekta brottet. Men hur mycket planering och expertis de än har så kan inget förbereda gruppen på den farliga fienden som verkar förutse alla deras drag. En fiende bara Cobb kunde ha förutsett.

Inception är inte en film man kan slötitta på. Det gäller att hänga med, handlingen går fram och tillbaka i tiden och drömsekvenser blandas med actionscener. Det är ibland svårt att veta vems undermedvetna man befinner sig i. Men det är hela tiden spännande och Leonardo di Caprio är mycket bra i rollen som Dom Cobb. Det här är en film man gärna kan se om och upptäcka nya saker i!
DVD, 2 timmar, 22 minuter. Från 15 år.
Finns filmen att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar