tisdag 13 juli 2010

Nu kommer Keplers nya!

Många väntar på den, en del läser den som följetong i Dagens Nyheter. Vilken bok då? Jo, Lars Keplers nya deckare, Paganinikontraktet!
På torsdag släpper förlaget äntligen boken. Att det är makarna Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril som står bakom pseudonymen Lars Kepler är ingen hemlighet längre. Men det gör det inte mindre spännande.

Paganinikontraktet är den andra av åtta planerade böcker. Handlingen kan kortfattas beskrivas så här:
En sommarnatt hittas en kvinna död på en stor fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen.
Nästa dag hittas en man död i sin paradvåning på Östermalm. Mannen hänger i en snara från lampkroken i taket. Hur har det gått till? Det är högt i tak och det finns inte en enda möbel i hela rummet, ingenting att klättra på. Trots det är kommissarie Joona Linna övertygad om att det rör sig om självmord. Han har givetvis rätt. Mannen har tagit sitt eget liv, men självmordet avslutar inte fallet, utan blir istället upptakten till ett hisnande intensivt och farligt förlopp. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.
Provläs första kapitlet! (Länk till Albert Bonniers förlag)

Paganinikontraktet kommer inom kort till stadsbiblioteket. Du kan redan nu ställa dig på kö till boken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar