lördag 17 juli 2010

Sin nombre - en film om kärlek och utsatthet

Sayra, en ung kvinna från Honduras, färdas över den latinamerikanska landsbygden tillsammans med sin far och farbror. De ska ta sig illegalt över den mexikanska gränsen för vidare färd till släktingar i USA. De är några människoöden bland många som färdas som fripassagerare på godstågen genom Mexico på flykt från fattigdomen.
Tonåringen Willy "El Casper" är medlem i Mara Salvatrucha, ett gäng i Mexiko som lever på terror och våld. Willy vill inte längre vara kriminell och tvingas fly efter en sammanstötning med gängledaren. Sayra och Willys vägar korsas på ett taket till ett godståg och de dras till varandra. Deras relation växer sig stark medan de tvingas fly från gränspoliser och gängmedlemmar som är ute efter hämnd. Tillsammans måste de förlita sig på tro, hopp och vara ”street smart” om de ska överleva sin allt farligare resa mot sina nya hoppfulla liv.
Ska Willy lyckas ta sig över gränsen innan gänget hinner upp honom?

Sin nombre är ett ödesdrama som berör, man önskar verkligen att Sayra och Willy ska klara sig. Här skildras en grym verklighet som ligger långt borta från oss i Sverige. Filmen är inspelad i Mexico med flyktingar som statister och gängmedlemmar som manuskonsulter, vilket ger trovärdighet åt historien.

Sin nombre betyder utan namn. På den mexikanska landsbygden markerar enkla kors med orden sin nombre viloplatserna för latinoamerikaner vars resa mot USA slutat i tragedi. Filmens titel syftar på gängmedlemmar som offrar sin individuella identitet för det kriminella broderskapet Mara Salvatrucha.
Finns filmen inne? Titta här!
DVD
Längd: 1 tim, 32 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar