torsdag 27 maj 2010

Raw food - god mat på nytt sätt


Raw food är en matstil som kommer från USA. Den innebär att alla måltider tillreds av bär, nötter, rotsaker, groddar, frukt, honung, grönsaker, alger, skott och bönor samt kallpressade oljor och kryddor. Råvarorna får inte hettas upp mer än till max 42,5 grader. Kroppen ska förses med största möjliga mängd näring och vid upphettning över 40-50 grader kan en del näringsämnen påverkas negativt.
I råvarorna finns levande enzymer som har en läkande effekt. De levande enzymerna gör det lättare att smälta maten och fibrerna i maten gör att magen fungerar som den ska.

Erika Palmcrantz Aziz är certifierad raw food-kock och skrivit två böcker om raw food. Raw food på svenska kom 2009 och innehåller recept och en introduktion till raw food för nybörjaren. I år kom Raw delight - desserter, glassar, tårtor, bakelser, pajer, småkakor, kex- mmm! Här får man veta hur man kan baka utan att använda socker, mjöl, ägg och mejeriprodukter. Boken är fylld av bilder på läckra bakverk och man blir verkligen sugen på att testa!

Finns böckerna inne? Titta här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar