måndag 1 juli 2013

Underbara Claras garderob

Bloggen Underbara Clara är en av Sveriges största bloggar med över 1,3 miljoner besök i månaden. Den drivs av skribenten och fotografen Clara Lidström. Hon bor med sin familj i ett hus i en liten by i Västerbotten och trivs med livet på landet. Både husets inredning och Clara själv präglas av hennes intresse för 50- och 60-talets mode.

Clara älskar att sy gardiner, måla, baka, laga mat, odla grönsaker och sköta sina krukväxter. Sysslor som många förknippar med forna tiders hemmafruar, eller möjligen med äldre damer med gott om tidTill exempel berättar hon på bloggen om hur hon fyndar möbler på loppis, testar ett nytt recept eller klär om en pianopall.
Men Clara säger sig vara superfeminist och försörjer familjen med sitt bloggande. Hemma i köket skriver hon texter, bakar kakor och skapar nya recept med mera. Förutom att jobba med bloggen har hon varit programledare i P1 och pysselexpert i Go’kväll Lördag i SVT. Hon driver också en bloggskola.

Hittills har Clara hunnit med att ge ut två böcker. Den senaste, Underbara Claras garderob, har vi köpt in till biblioteket. Här visar Clara och hennes syster, modedesignern Anna Lidström, hur du kan göra gamla kläder nya. Det är alltifrån massproducerade trikåplagg till loppisfynd som får nytt liv. Dessutom skapar systrarna nya smycken, upcyklar skor och piffar upp gamla väskor. Pysselbeskrivningarna varvas med träffsäkra och personliga texter om kläder, återbruk, kroppsnojor och om att finna sin egen stil. Du hittar även matiga avsnitt om hur du, steg för steg, går till väga för att organisera din garderob.
Kanske kan mina gamla svarta sammetsskor bli som nya med fina sidenband istället för skosnören!

Finns boken att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar