fredag 5 juli 2013

Fem nya filmer!

När solen gått i moln kan det vara skönt att sitta inne och titta på en film eller två. På biblioteket har vi den här veckan fått in fem nya filmer på dvd. Det är filmer i olika genrer, alla från komedi till thriller.

Den svenska feel good-filmen Små citroner gula är baserad på Kajsa Ingemarssons bok med samma titel.
Det är en charmig berättelse om när saker inte blir riktigt som man tänkt sig. Det handlar om mod och kärlek, om att följa drömmar – och om magin i mat. 29-åriga Agnes älskar sitt jobb i restaurangbranschen. Och hon älskar sin pojkvän: den snygge rocksångaren Tobias. Men plötsligt förlorar hon allt. Hon får sparken från sitt jobb på en lyxrestaurang och samtidigt lämnar Tobias henne för en storbystad sångerska. Förkrossad flyr hon hem till föräldrarna – till tryggheten och de välbekanta rutinerna i matlagningen med mamma Maud. Men så kommer ett telefonsamtal som förändrar allt…
Komedi, 1 tim., 37 min.Tillåten från 7 år.

The Master är regisserad av Paul Thomas Anderson, som tidigare gjort Magnolia och There will be blood. The Master utspelas år 1950. Freddie Quell är en plågad veteran som har spenderat de senaste åren med att dricka och driva runt. Under en berusad natt hoppar han upp på en båt och möter den karismatiske Lanchester Dodd, även känd som "The Master". Dodd är den aktade ledaren för en grupp som kallar sig ”The Cause” och bygger upp ett allt populärare trossamfund. Inbjuden till den inre kretsen gör Freddie allt för att följa vägen som utstakats av mästaren.
Drama, 2 tim., 12 min. Tillåten från 15 år.

Flight handlar om den erfarne piloten Whip Whitaker som mirakulöst lyckas landa sitt plan efter en kollision i luften. Han räddar livet på nästan alla passagerare och hyllas efter kraschen som en hjälte. Men ju mer man får veta om olyckan - desto fler frågor uppstår om vad som egentligen hände på planet?
Denzel Washington spelar huvudrollen i detta drama av Robert Zemeckis.
Thriller, 2 tim., 18 min. Tillåten från 11 år.

No uspelas i Chile, 1988. För att blidka omvärlden har den sittande diktatorn Pinochet utlovat ett folkval. Ska han sitta i åtta år till - ja eller nej? Några oppositionella på en reklambyrå bestämmer sig för att göra det omöjliga - att försöka slå en motståndare som själv skrivit reglerna och kontrollerar allt. Genom en modern, ungdomlig reklamkampanj ska de få bort Pinochet från makten. 15 tv-minuter varje dag i en månad är allt de har - och vågar de egentligen lyckas?
Drama, 1 tim., 58 min. Tillåten från 15 år.

Vem kan man lita på när hela ens liv varit en lögn?
Adolf Hitler är död och de allierade har tågat in i Tyskland. Men för 15-åriga Lore och hennes fyra syskon har kampen bara börjat. Övergivna av sina föräldrar beger sig syskonskaran tvärs över den krigshärjade landsbygden och genom stadsruinerna för att söka skydd hos deras mormor. Men i en värld utan propaganda vet tredje rikets arvtagare inte längre vad de ska tro på. När vägarna korsas med juden Thomas ställs Lores uppfostran på spel.
Cate Shortlands Lore är en känslodrabbande överlevnadshistoria där förintelsens mörka hjärta utforskas från förlorarsidans perspektiv.
Drama, 1 tim., 45 min.. Tillåten från 15 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar