torsdag 12 april 2012

Smart och lat!

Hur ska jag hinna med allt? Tankarna mal och stressen hindrar sömnen. Stressdoktorn Tomas Danielsson har jobbat i 30 år med stresshantering. Nu har han gett ut en ny bok, Smart och lat: Stressdoktorns bästa råd till alla tokstressade.
Den vänder sig till dig som ligger sömnlös över omorganisationen på jobbet eller träningsrundor som aldrig blir av. Du som inte kan njuta en kopp kaffe en vårdag utanför huset eftersom grannarna är i full fart med att plantera lökar i sina trädgårdar, snickra friggebodar eller helrenovera köket.
Det är också en bok för dig som inte lyckas klämma in barn, karriär, kärlek, kompisar, föräldrar, intressen och egen tid i ett och samma liv.
Tomas Danielssons råd är att man ska vara smart och lat. Sluta att jämföra dig med andra och sätt inte upp omöjliga mål. Du måste inte hinna med allt. Stanna upp och fundera på om det är nödvändigt att vara uppkopplad jämt och ha massor av möten.
Det viktiga är att schemalägga tid för återhämtning. Ta pauser när du kan samla kraft. Gå en promenad i skogen eller gör något annat avkopplande. Då blir vi dessutom mer kreativa och hittar lösningar på problem.

Finns boken att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar