torsdag 4 september 2014

En film som inspirerar


I The Butler följer vi Cecil Gaines som lärs upp att bli den perfekta butlern. Hans karriär tar fart och snart har han ett gott rykte om sig. Hans bedrifter tar honom ända in i Vita huset, där han får stanna under många år. Cecil är den enda som har varit i Vita huset under fyra olika presidenters mandatperioder.
Cecils son Earl tycker däremot att man ska med hjälp av våld och manifestationer bekämpa förtrycket. Far och son hamnar i luven på varandra och det slutar med att de säger upp kontakten. Earl är skeptiskt till Cecils sätt att anpassa sig under förtrycket och han förstår inte hur hans far kan fortsätta jobba under dessa förhållanden och ta sitt jobb på fullt allvar.

Ska far och son enas mot förtrycket eller fortsätter de att slåss för sin egen på varsitt håll?

The Butler togs emot med halvvarma betyg när den kom och det förstår jag. Det är en välgjord film som visar hur människor slåss mot orättvisor på olika sätt, men ändå kan uppnå samma resultat. Detta är en film jag verkligen rekommenderar. Den är inte lika gripande som 12 years a slave, men den är riktigt bra. Lee Daniels står för regin i The butler. Han är även känd för filmen Precious som kritikerrosades. /Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar