torsdag 30 maj 2013

Rockstjärna med glimten i ögat

Genom åren har det skrivits spaltmeter i tidningarna om rocklegenden Rod Stewart. Rubrikerna har handlat om både hans musik och hans privatliv, skandaler och framgångar. I vår har han kommit ut med sin nya självbiografi, som heter just Min självbiografi.

Rod Stewart gjorde sig ett namn som sångare i The Faces på 60-talet och blev sedan världskänd med sina soloalbum. Förutom sin hesa sångröst, har han också blivit känd för sitt ­eldiga fotbollsintresse och sin fäbless för blondiner. På 70-talet hade han ett uppmärksammat förhållande med svenska Britt Ekland och har varit här flera gånger och spelat på utsålda arenor.

Rod Stewarts självbiografi är skriven i samarbete med spökskrivarässet Giles Smith. Boken är fylld av självdistans och humor. Stewart skriver öppenhjärtligt om sin musik, sina olika band, skivorna, managers, medarbetare, fruar och flickvänner och sin stora passion för fotboll och att följa Skottlands matcher.
Rod Stewart väjer inte för att berätta om fåfänga, otrohet, droger, sex, skvaller, lyxkonsumtion. Han berättar till exempel om sin frisyr som förblivit exakt densamma i 45 år. "Det är vad jag har gemensamt med drottningen." Han passar också på att avliva myten om att han skulle ha blivit erbjuden ett proffskontrakt med Brentford i unga år. Det är inte sant. Hans något oväntade hobby är att bygga modelljärnvägar, som han började med när han var sju år.

Rod Stewarts självbiografi hamnar kanske inte på kritikernas topplistor, men den är underhållande och ger dig många glada skratt. Kanske får du också lust att lyssna på hans skivor igen!

Finns boken att låna? Klicka här!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar