torsdag 15 november 2012

Sy och sticka fantasidjur!

Här är två böcker för alla er som älskar att skapa och handarbeta! Men de passar lika bra för nybörjaren som för den är van att sy eller virka.

Sy egna fantasidjur innehåller mönster till 35 olika figurer. Det är allt från apor och elefanter till möss och älgar. Med hjälp av den här boken kan du sy ditt eget gosedjur eller sy tillsammans med barnen.
Fantasidjuren har var sin egen personlighet, här finns läsande lejonet Leo och farliga krokodilen Konrad. Min favorit är nog Skuttande kaninen Klara.
Varje figur är tydligt beskriven med mönster och vad du behöver för själva tillverkningen. Förutom symaskin, tråd och fyllnadsvadd kan det röra sig om överblivna eller ratade klädesplagg eller andra tygstycken, som till exempel en vit t-shirt, en blommig kjol, en finstickad tröja eller en stor svart knapp. Det innebär att när du sedan utgår ifrån vad just du har hemma så kan figurerna ta lite annorlunda skepnad och anpassas efter precis vad du gillar.

Klicka här för att se om boken finns att låna!

Amigurumi kallas konsten att virka små stoppade djur som startade i Japan.
Supersöta virkningar riktar sig till dig som älskar söta djur! Den innehåller 35 mönster till virkade djur, från katter och krokodiler till pandor och pingviner.
Den här boken passar perfekt för nybörjaren som vill göra ett alldeles eget zoo. Projekten är lätta och använder endast ett par grundläggande virktekniker. Längst bak i boken finns ett teknikkapitel som man kan konsultera om man fastnar i ett mönster. Författaren lär dessutom ut en borstteknik som gör djuren lurviga och härligt fluffiga. Den ljuvligt ulliga pandan får mig att smälta direkt!
Förutom steg för steg-beskrivningar och tekniker får du självklart veta vilken typ av garner du behöver och ifall projektet kräver andra tillbehör som knappar eller annan utsmyckning. Dessutom fantastiska foton på djuren i sina rätta miljöer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar