onsdag 8 augusti 2012

Ny serie av Erik Eriksson

Men fåglarna sjunger om natten är första delen på Erik Erikssons nya romanserie.
Serien har fått samlingsnamnet Sagan om vår nya tid och ska omfatta tre böcker. Där skildras de stora världshändelserna ur vanliga människors synvinkel, precis som i hans tidigare Grisslehamnsserie.
Första delen handlar om nazismen, del två kommer att fokusera på invandringen från landsbygd till storstad på 1950-talet. Den tredje och avslutande delen ska skildra hur Sverige på 1960-talet upptäckte resten av världen, bland annat genom Vietnam.
Men fåglarna sjunger om natten är en roman om otillåten kärlek och om nazismen som försvann. Huvudpersonerna Helena och Johan växer upp på Lidingö under andra världskriget. Nazismen förekommer öppet i den välbärgade villastaden. Johans far är jude, Helenas far och bror är övertygade nazister. tiden går och Johan börjar gräva i traktens historia. När hans bäste vän försvinner, förstår Johan att det finns krafter som försöker hindra insyn i det som händer.
I boken beskrivs 1940-talet väl, de som var med på den tiden kan säkert känna igen sig i de olika miljöer och händelser som författaren skriver om. För dem som inte var med då, blir det en historisk resa tillbaka i tiden. Man lär känns personerna i boken och när berättelsen är slut längtar man efter att få veta hur det ska gå för Johan och Helena och människorna omkring dem.

Finns boken att låna? Klicka här!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar