torsdag 12 januari 2012

Strindberg 2012


I år är det 100 år sedan August Strindberg dog. Under 2012 kommer det att firas rejält på allt från Dramaten till twitter. Det kommer det att vara utställningar, konferenser, föreläsningar, teater med mera. För att få veta vad som händer, kan du titta på webbplatsen Strindberg2012.se. Det är en gemensam webbplats som samlar information om vad som händer under Strindbergsåret 2012 och presenterar Strindberg för en bred allmänhet. Webbplatsen är ett samarbete mellan Kulturrådet, Stockholms stad genom Stockholms stadsteater och Svenska institutet.

Strindberg lever! Följ August Strindberg på Liljevalchs twitter
"Liljevalchs låter August själv komma till tals redan nu inför (och under) vår stora Strindbergsutställning hösten 2012. Inläggen är hämtade direkt från Ockulta Dagboken - Augusts egen mytomspunna dagbok där han skriver ned händelser, tankar och iakttagelser under åren 1896-1908. Varje inlägg publiceras på rätt datum men med lite drygt hundra års fördröjning.Inläggen är utvalda och transkriberade från en faksimil, en direkt fotografisk avbildning av originalmanuset. De publiceras både på sajten www.august2012.se och kan följas på twitter.com/AugStrindberg samt www.facebook.com/august2012."

Om du inte har gjort det tidigare, så passa på att läsa något av August Strindbergs verk. Du hittar dem givetvis här på biblioteket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar