tisdag 17 januari 2012

Jango on tour - film från Arboga!

Det är inte ofta det kommer filmer som är inspelade i och kring Arboga. Men nu kan du låna Jango on tour på biblioteket!. Det är en komedi gjord av Backa studios i Örebro som drivs av Malin Dahl och Johnny Wernersson, uppvuxen i Arboga. Med låg budget har de lyckats göra sin första långfilm.
Mårten jobbar på ett lager och driver filmbolaget Jango. För att finansiera sin film tänker Mårten åka på turné med sina kompisar Niklas och Greger. Han hyr en risig skåpbil till resan. Men Niklas hoppar av för att förverkliga sin dröm om att bli popstjärna. Istället blir det Greger och en okänd person i rävdräkt, deras "maskot", som följer med. Niklas och Mårten hamnar i märkliga situationer på var sitt håll och stöter på både skruvade och skurkaktiga personer. Det bjuds på flygplansjakter med exploderande zeppelinare, musikalnummer och animerade drömsekvenser i en aldrig sinande ström.
Jango on tour är en minst sagt skruvad road movie. Johnny Wernersson spelar själv huvudrollen och har skrivit manus tillsammans med Malin Dahl. Det är snyggt filmat men manuset håller inte hela vägen. Filmen roar nog mest arbogaborna, man känner igen miljöerna och de lokala skådespelarna. Jango on tour kommer aldrig att bli nominerad till en Guldbagge, men ger dig en rolig stund framför tv:n!

DVD, 1 timme, 31 minuter. Tillåten från 11 år.

Finns filmen att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar