onsdag 25 januari 2012

Jägarna 2 - lyckad uppföljare

För 15 år sedan gjorde Jägarna braksuccé på bio. Filmen skildrar ett Norrland långt ifrån turistbroschyrerna. I centrum står de två bröderna som möts efter flera år på skilda håll.
I september kom Jägarna 2. Kjell Sundvall har regisserat även denna gång och Rolf Lassgård spelar åter huvudrollen som polisen Erik Bäckström.
Det har gått 15 år sedan Erik i all hast tvingades lämna sin polistjänst i Norrland. Nu bor han i Stockholm och har lyckats bli Riksmordkommissionens bästa förhörsledare. Ett brutalt mord tvingar honom att åka upp till sina gamla hemtrakter.
Det som först ser ut som en enkel mordhistoria visar sig dock snart vara något betydligt mer komplicerat där både jägare, lokala poliser samt Eriks närmaste verkar vara inblandade. Ju mer snaran dras åt desto djupare blir konflikten mellan honom och den lokala polisen och allt utvecklar sig till en värre mardröm än Erik någonsin kunnat ana...
Jägarna 2 är en lyckad uppföljare, den står på egna ben och undviker upprepningar från första filmen. I stället för tjuvjakt handlar det om mördarjakt. Peter Stormare spelar den skrupelfrie polisen Torsten, som leder utredningen. Under den trevliga ytan lurar våldet och han får sin omgivning att göra som han vill.
Det är välspelat och mycket spännande. Både Lassgård och Stormare är lysande och maktkampen mellan dem håller åskådaren på sträckbänken ända till slutet av filmen. Jägarna 2 innehåller inte lika mycket yttre våld som ettan, men det är en del otäcka scener och filmen har därför fått 15-årsgräns.
Om du tyckte att Jägarna var bra, rekommenderar jag att du även ser Jägarna 2!

DVD, 2 timmar, 10 minuter. Tillåten från 15 år.

Finns filmen att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar