fredag 17 december 2010

Årets svenska kokbok!

Det naturliga köket har blivit utsedd till Årets bästa kokbok alla kategorier av Måltidsakademien. Den är skriven av Mathias Dahlgren, den ende svensk stjärnkock vunnit guld i Bocuse d'Or, kockarnas individuella VM. Dahlgren driver två restauranger på Grand Hôtel i Stockholm som har fått två respektive en stjärna i prestigefyllda Guide Michelin.
Det naturliga köket är en riktig tegelsten, 500 sidor och 2,1 kg tung. Den är vackert formgiven och innehåller många underbara fotografier på miljöer och maträtter.
Det naturliga köket är så mycket mera än bara en kokbok. Den vänder till alla som är intresserade av hur det fungerar på Dahlgrens restauranger. Här presenteras Mathias Dahlgrens matideologi och filosofi om krogen som en mötesplats, en plats för upplevelser, gemenskap, äventyr och njutning. Han delar med sig av sina recept och man får veta vad han tycker om bland annat vinnördar.
Recepten är dock inte anpassade för hemmabruk. Däremot kan man göra en del av en rätt och man kan också få inspiration till sin egen matlagning.

Finns boken inne?Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar