onsdag 18 augusti 2010

Föräldrarnas tvärtemotbok - 49 lösningar på vardagens problem

Som förälder kan man uppleva att små vardagliga problem växer sig stora. Det kan vara ständiga konflikter kring maten eller en strid om vilka kläder barnen ska ha på sig. Funkar det inte - prova att göra tvärtemot!, säger författarna och föräldracoacherna Åse Teiner och Anna Glas.
I Föräldrarnas tvärtemotbok, berättar 49 föräldrar hur de löst problem i vardagen. Lösningen är att tänka nytt och göra något annorlunda som först kan verka lite tokigt. På så sätt kan man hitta nya infallvinklar och lösningar. "Det kan vara så att den första tanken sitter klockrent men mest troligt är kanske att det ur det tokiga kommer en ny, modifierad och för föräldern anpassad tanke", säger författarna.

Varje föräldrahistoria börjar med en kort problembakgrund, exempelvis att barnet aldrig äter middag eller att storhandlingen alltid slutar i katastrof. Föräldrarna provar att göra något som verkar helt uppåt väggarna, som att ge det hungriga och otåliga barnet en glass medan de lagar middag. De berättar vad som hände och vilka tankar det resulterat i.
Med boken vill författarna locka fram nya tankar, glädje och en förmåga hos föräldrarna att lita till sitt sunda förnuft.
Som småbarnförälder hittar jag här en del roliga idéer som kan vara värda att testa. Framförallt blir man uppmuntrad att våga lita på sig själv och att tillåta sig ha roligt som förälder!
Finns boken inne? Titta här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar