fredag 14 november 2014

Låt New York inspirera ditt kök



Linnéa Johanssons bok Recept från sena kvällar i New York är en annorlunda kokbok. Jag skulle nog inte kalla den en renodlad kokbok. Det är en bok som vill ge oss inspiration från en av matmetropolerna i världen. Bokens breda utbud på både cocktails, nattamat, familjemiddagar samt sötsaker gör att den innehåller det mesta. Själv har Linnéa satt sin prägel på recepten som hon fått av sin mormor, mamma och gammelmormor. 

Den moderna layouten fångar läsaren och man blir inspirerad att tillaga de olika smaskiga recepten. Detta är en kokbok som passar ung som gammal. Det finns allt för alla. Jag blir inte bara sugen på att laga maten jag blir även sugen på att ta en tur till New York.

Det enda negativa med boken är att på vissa ställen har de valt att skriva texten med en neonorangefärg, vilket gör texten svårläst. Jag rekommenderar kokboken till dig som är sugen på att inspireras av både svenska västkusten och New Yorks matsmaker. Du kommer förföras av kokbokens recept och dess smaker. /Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar