fredag 26 september 2014

Låt bak-köket inspireras


Varför inte göra en regnbågstårta i stället för en traditionell jordgubbstårta?! I boken Massor av maräng blir man inte bara inspirerad, utan även extremt sugen på att testa allt. För den ovane tipsar författarinnorna från hur man får till ett perfekt fluff på marängen till vilket socker som fungerar bäst till de olika marängerna.

Layouten i boken är som väntat väldig chic, med många starka och glada färger. Massor av maränger ser ut som en sockerchock och i det här fallet passar layouten utmärkt med tanke på dess ändamål. Det är rent och enkelt redigerat vilket gör det lätt att ta till sig texterna. Språket är rakt och man behöver inte vara någon expert för att klara av recepten. Det är en bakbok för den som vill prova något nytt och för den som inte är så bevandrad i marängvärlden. Givetvis vänder sig även boken till dig som är en van marängbagare och där kan boken ge dig inspiration till nya recept samt tips på olika tekniker.

I Massor av maränger finns det två kapitel som utmärker sig och det är sommardesserter och vinterdesserter. På vintern tycker jag att det kan vara svårt att komma på en dessert som passar för årstiden och nu är problemet löst.

Varför inte krypa upp i soffan med en marängdessert, tända lite ljus och titta på en bra film en murrig höstkväll. Mycket nöje. /Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar